20.10.2018,

JCE
JC ENTERPRISE TRAVAIL TEMPORAIRE S.R.L.
Tel/fax: +4 0249 561.196
Mobil (RO): +4 0726 182.850 - (FR): +33 682 171.541
  Despre noi    Pentru angajatori    Pentru angajaţi    Locuri de muncă    Legislaţie    Contact
Cauţi un loc de muncă?
Trimite-ne acum CV-ul tău.Cauţi forţă de muncă?
Trimite-ne acum comanda ta.MODEL CONTRACT DE MUNCĂ TEMPORARĂ
[ DOC PDF ]
MODEL CONTRACT DE PUNERE LA DISPOZIŢIA UTILIZATORULUI A SALARIAŢILOR TEMPORARI
[ DOC PDF ]


Pentru angajatori

  Flexibilitate în relaţiile de muncă
Aveţi nevoie de personal? Vreţi să vă externalizaţi serviciile de recrutare? Dinamica afacerilor din ultimii ani obligă companiile să se adapteze rapid la schimbările de natură economică, fiscală sau legislativă şi să găsească soluţii de flexibilizare a activităţii care de cele mai multe ori vizează structura de personal, relaţiile de muncă, timpul de lucru ori salarizarea. În acest sens, companiile pot utiliza puţinele instrumente interne de flexibilizare permise în relaţia angajator şi angajat sau pot opta pentru o ofertă mult mai bogată de soluţii de flexibilizare accesibile prin serviciul de leasing de personal sau închirierea de forţă de muncă.

Instrumente interne de flexibilizare pot fi orele suplimentare, programele de lucru part time, munca la domiciliu, contractele de muncă pe perioadă determinată. Instrumente externe de flexibilizare pot fi închirierea de forţă de muncă temporară, externalizarea către subcontractori, extinderea afacerii prin francize, licente şi agenţii, colaboratori PFA, autoangajarea.

  Cum funcţionează
Închirierea de forţă de muncă sau leasingul de personal este o relaţie triunghiulară între doi angajatori (Agentul de Muncă Temporară şi Utilizatorul) şi un lucrător temporar, fundamentată prin două contracte (între agenţie şi lucrătorul temporar pe de o parte şi între agenţie şi utilizator pe de altă parte) conform diagramei de mai jos:

  Clientul / Utilizatorul  
Contract punere la dispoziţie

   Agent muncă temporară      Contract muncă temporară       Lucrător temporar  

Nouă, Agenţiei de Muncă Temporară, ne revine rolul de angajator oficial şi ne asumăm responsabilitatea pentru toate activităţile legate de administrarea personalului închiriat, de la recrutare şi selecţie la angajare, salarizare şi chiar înlocuire.

Dumneavoastră ca Utilizator veţi fi cel care dirijează, coordonează şi amendează activitatea de zi cu zi a lucrătorului temporar închiriat in concordanţă cu regulamentele şi standardele organizaţiei dumneavoastră. Beneficiile vor fi imediate întrucât veţi aloca mai mult timp acelor activităţi care sunt cu adevărat importante pentru sustenabilitatea şi creşterea afacerii dumneavoastră, fără motive de îngrijorare referitoare la costuri.

  Flexibilitate fără limite
Leasingul de personal (închirierea de forţă de muncă) poate fi încadrat în mai multe tipuri de contracte cu scheme remunerative şi fiscale diferite şi avantajoase. Contractul de muncă temporară dintre agenţie şi lucrătorul temporar se poate încheia chiar şi pentru o zi, poate fi prelungit până la 36 de luni şi tranformat apoi în contract permanent, legea nu prevede nicio restricţie referitoare la numărul minim sau maxim de lucrători temporari pe care un Utilizator îi poate închiria de la unul sau mai multi Agenţi de Muncă Temporară.

Nu există nicio limitare legislativă referitoare la proporţia dintre numărul angajaţilor proprii şi cel al angajaţilor închiriaţi de un Utilizator în baza unui contract cu un Agent de Muncă Temporară. Utilizatorul poate prelua pe ştatele de plată proprii orice lucrător temporar închiriat, fără a fi obligat la plata unui comision de plasare. Utilizatorul poate de asemenea, opta pentru transferul angajaţilor proprii către Agentul de Muncă Temporară în vederea plasării acestora în varii proiecte de muncă temporară. Leasingul de personal se adresează unui spectru foarte amplu de Utilizatori, de la companii mici până la grupuri de firme şi corporaţii, acoperind, cu puţine excepţii, întregul registru al locurilor de muncă.

  Avantajele angajatorului
Munca temporară răspunde unor necesităţi conjuncturale, probleme care trebuie rezolvate urgent: cresteri bruşte ale producţiei, comenzi neprevăzute, absenţa neasteptată de la muncă a unor angajaţi, costurile muncii devin o cheltuială variabilă şi care nu apasă ca un cost fix în bilanţurile intreprinderilor. Apar mult mai puţine situaţii de litigiu comparativ cu contractele de muncă încheiate pe perioadă nedeterminată. Poate fi utilizată în cadrul unor companii care trebuie să experimenteze strategii de dezvoltare sau de inovaţie (inginerii, lansarea de noi produse pe piaţă, pătrunderea pe noi pieţe/arii geografice), reducând riscurile legate de eventualele insuccese.

Permite satisfacerea prioritară a exigenţei de a face alegeri care să fie reversibile, fara mari complicaţii, limitănd astfel costurile şi barierele care apar în momentul plecării personalului. În cazul recrutării şi selecţiei personalului nou, care trebuie angajat pe o perioadă nedeterminată, munca temporară permite firmelor să facă alegeri mai puţin restrictive, prelungind de fapt perioada de probă şi reducând mult riscul unei alegeri greşite sau a unor eventuale litigii.

Câştigă timp prin externalizarea de probleme juridice (contract de muncă, act adiţional, concedierea) sau administrative (pontaj, salarizare, concediu medical). La încetarea misiunii, salariatul temporar poate încheia cu utilizatorul un contract individual de muncă. Rapiditate in căutare de candidaţi si eliminarea activităţilor şi costurilor legate de căutare, identificare şi selecţie sau posibilitatea de a putea conta pe serviciile unui personal de calitate, chiar şi pentru lucrări care necesită câteva zile.

Copyright © 2013^2018 - JC ENTERPRISE TRAVAIL TEMPORAIRE S.R.L. - Toate drepturile rezervate. iConta Creat de enJoy
Această pagină are un certificat CSS valid! Această pagină are un certificat XHTML 1.0 valid! Hostinger

  Despre noi    Pentru angajatori    Pentru angajaţi    Locuri de muncă    Legislaţie    Contact
    Vizite: [ ] Info vizitator:
    Sistem: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
    Data/ora server: 20.10.2018 13:15:10
    Adresa ta IP: 54.224.150.24
    Provider: ec2-54-224-150-24.compute-1.amazonaws.com